I det fynske folks tjeneste

Fynske skolebørns skiferie gik op i røg

En gruppe børn fra Assens Kommune på vej på skiferie fik en ubehagelig oplevelse, da deres bus brød i brand. Ingen kom til skade.

00:25

Bussen fra Assens Ungdomsskole udbrændte totalt

Bussen fra Assens udbrændte totalt Foto: Privatfoto

1 af 2

Opdateret med video klokken 16.55.

En gruppe skoleelever fra Assens Ungdomsskole, der var på vej på skiferie, fik lørdag aften en ubehagelig oplevelse, da deres bus udbrændte i Sverige.

Det oplyser Kenneth Feld, som er bedstefar til et af børnene, til TV 2/Fyn.

Der var 34 børn fra 8. og 9. klasse og tre voksne med bussen, da den brød i brand på E6 ved Kvibille nord for Halmstad.

- Ingen er kommet til skade, og alle er i god behold, fortæller indsatsleder Stefan Rane til Göteborg Posten.

Mange elevers bagage og overtøj blev dog flammernes bytte.

En af elevernes bedsteforældre fulgte med hjemme fra Glamsbjerg, da han ringede til dem:

- Han sagde sådan lidt oprevet: Nu brænder bussen, fortæller hans mormor, Maybritt Feld.

Børnene sad og hyggede sig, da der begyndte at lugte mærkeligt i bussen, og de så også røg, men tænkte ikke nærmere over det, før chaufføren kørte ind til siden og sagde: Nu er det ud.

- De steg ud og gik væk fra bussen op på en bakke, indtil brandvæsenet kom, og de blev hentet af en bus. Han tog det egentlig ret roligt, men man kunne høre pigerne græde i baggrunden, fortæller Maybritt Feld.

Hendes første tanke var at få barnebarnet hjem:

- Jeg skal da hente mit barnebarn. Han skal ikke være der. Han skal hjem med det samme. Men det er jo sin sag bare at daffe afsted. Vi vidste jo ikke hvor de var, siger hun.

Undersøgt for røgskader

Branden opstod tilsyneladende i motoren og bredte sig hurtigt til resten af bussen, som udbrændte fuldstændigt. Men det lykkedes chaufføren at få alle passagerer af bussen, så ingen kom noget til.

Flere af dem skal dog en tur på skadestuen på Odense Universitetshospital søndag til observation for røgforgiftning, siger Kenneth Feld.

Blandt andet hans barnebarn, som hostede meget, da han kom hjem; men han har det godt.

 - Chaufføren gjorde et godt job og fik hurtigt bussen evakueret. Bussen er fuldstændig udbrændt, og det kunne være endt i en katastrofe. Det er endt så lykkeligt, som det kunne, fortæller indsatsleder Stefan Rane til Göteborg Posten.

Børnene og de tre voksne blev hentet af en anden bus, der kørte dem til Falkenberg, hvor de blev indlogeret på et hotel, og tidligt søndag morgen vendte de tilbage til Fyn.

- Der faldt en stor sten fra mit hjerte, da de kom hjem. Så så jeg, at han havde det godt og bare var mit store barnebarn igen, siger Maybritt Feld.

02:14

Video: Privatfoto

Luk video

Læs også Fynske teenagere i busulykke