Fynske skoler klar til kamp om karakterpenge

Fem skoler i Odense har sagt ja tak til at forsøge at hæve karaktergennemsnittet, og dermed få chancen for at hæve en gevinst på 1,5 millioner kroner.

I Odense er fem skoler inviteret til at deltage i regeringens projekt, der skal give de svageste elever et løft.

Hvis Abildgårdskolen, Ejerslykkeskolen, H.C. Andersen Skolen, Risingeskolen eller Seden Skole kan hæve karaktergennemsnittet med 5 procentpoint vil de få en kontant beløning på cirka halvanden million kroner.

- Umiddelbart synes jeg, det er skræmmende, at Seden Skole står på sådan en liste. Men på den anden side tænker jeg også, at vi kan vende det til noget positivt. At vi kan sige, at vi er dem, der kan løfte eleverne, og vi faktisk kan give dem et fagligt løft opad, siger Charlotte Jørgensen Veppler, formand for skolebestyrelsen på Seden Skole.

I alt 120 skoler i hele landet er inviteret til at deltage i det 3-årige projekt, og i alt er der afsat 500 millioner kroner til et løft af de svageste elever.

 

- På kort sigt vil det kunne give nogle elever et løft. Men jeg synes, at det er kortsigtet og retningsløst, og det vil ikke give skolen et løft på lang sigt, siger skoleleder på Ejerslykkeskolen, Jan Beck-Larsen.

Heller ikke hos Odense Lærerforening jubler de over, at fem udvalgte skoler måske kan få ekstra penge i en treårig periode.

- Det er ikke den rigtige måde at drive skole på. Den måde, man driver rigtig skole på, er jo at investere i skolerne. Det er ikke ved først at spare dem i bund og derefter give dem en økonomisk gulerod, lyder det fra Charlotte Holm, der er udvalgsformand for Pædagogik og skolepolitik i Odense Lærerforening.

Trods skepsissen fra de odenseanske skoler har de alle frivilligt sagt ja til at deltage i undervisningsministeriets projekt.

Udover de fem skoler i Odense får også Særslev-Hårslev-Skolen på Nordfyn, Birkhovedskolen i Nyborg og 
Munkebo Skole - mellem nor og fjord i Kerteminde mulighed for at deltage i projektet.

Oversigt

    Oversigt