I det fynske folks tjeneste

Fynske skoletasker giver udsatte børn et bedre liv

Red Barnet og boghandlerkæden Arnold Busck vil indsamle brugte skoletasker for at hjælpe udsatte børn

For udsatte familier kan det være en udfordring at finde de penge, der skal til at give børnene i en god skolestart. Foto: Martin Ballund, Scanpix

Skolestart medfører typisk en del udgifter, og det kan være en udfordring for udsatte børnefamilier. Derfor indsamler Red Barnet og boghandlerkæden Arnold Busck nu brugte skoletasker på Fyn til glæde for udsatte børn.

- Vi ved, at der er børnefamilier, der har svært ved at få pengene til at slå til. Første skoledag er en kæmpe begivenhed i et barns liv, og det er vigtigt for den fremtidige skolegang, at barnet oplever dagen som noget positivt, siger Jonas Keiding Lindholm, generalsekretær for Red Barnet.

- Hvis man står i skolegården uden skoletaske eller penalhus, kan det være en uheldig start, og man kan helt fra første skoledag føle sig uden for fællesskabet, fortsætter han.

De brugte skoletasker kan indleveres i Arnold Busck-butikkerne i Svendborg og Odense. Taskerne sælges videre gennem Red Barnets børnegenbrugsbutikker, og for hver taske donerer Arnold Busck 25 kroner til Red Barnet.

Overskuddet fra Red Barnets 18 genbrugsbutikker går til arbejdet for at hjælpe de dårligst stillede børn både i lokalområdet, i Danmark og i udlandet. Pengene fra salget af en brugt skoletaske svarer f.eks. til en måneds skolegang til et barn i Syrien, rent vand til tre børn i en måned eller penicillin til fem syge bør