I det fynske folks tjeneste

Fynske Søren jagter plads på Verdensholdet

00:27

Søren Berthelsen fra Nørre Aaby forsøger for første gang at komme med på DGI’s verdenshold. Video: Ken Petersen

Søren Berthelsen fra Nørre Aaby er med i kampen om at få én af de 28 pladser på DGI’s verdenshold. Konkurrencen er dog hård.

I denne weekend kæmper 184 aspiranter om at blive blandt de 28 unge, som i halvandet år skal være en del af Verdensholdet i gymnastik.

19-årige Søren Berthelsen fra Nørre Aaby forsøger for første gang at komme med på DGI’s verdenshold, der rejser verden rundt og laver gymnastik.

- Det er en kæmpedrøm. Det er noget, jeg har trænet meget efter. Det ville være en stor ting for mig, hvis jeg kunne komme på, siger Søren Berthelsen.

Så hård er konkurrencen

Der er dog hård konkurrence om at komme på Verdensholdet. I denne weekend testes gymnasterne i spring og rytme i DGI Huset i Vejle i Jylland. 

- De har en kæmpestor kærlighed til gymnastikken. De har trænet hårdt i rigtig mange år, siger Jesper Nøhr Bertelsen, der er med til at udtage Verdensholdet.

Hos pigerne er der 14 pladser - cirka 130 er med i jagten på de eftertragtede billetter verden rundt. Der er også 14 pladser til drengene, men her er der kun godt 50 aspiranter om billetterne. 

Læs også Landsstævne i 2021: Svendborg skal være større og bedre end Aalborg

Tilfreds trods små kiks

Søren Berthelsen håber på at blive en af de heldige og dygtige.

- Jeg har haft nogle små kiks i går (fredag, red.) i mine spring. Ellers synes jeg, det er gået O.K. Jeg er i hvert fald tilfreds, siger Søren Berthelsen.

Efter weekendens strabadser er Søren Berthelsen blandt de sidste 20 drenge, der kæmper om de 14 pladser. 

Verdensholdet bliver endeligt udtaget torsdag i den kommende uge. Gymnasterne er mellem 19 og 28 år. De skal optræde med 150 shows i løbet af halvandet år.

Den seks måneder lange verdensturné går blandt andet til Forenede Arabiske Emirater, Sydkorea, Taiwan, Chile, Columbia, Mexico, USA og Gran Canaria. Derudover kan du opleve holdet herhjemme på en stor danmarksturné med 22 shows, og så optræder Verdensholdet også flere steder i Europa. 

03:30

Se hele tv-indslaget med DGI's verdenshold.  Video: Ken Petersen

Luk video

Ved du noget? Så send os et tip