Fynske sommerhuse tiltrækker helårsbeboere

Antallet af helårsbeboere i fynske sommerhuse stiger langt mere end i resten af landet.

På fem år er antallet af beboede sommerhuse på Fyn, Ærø og Langeland steget med 35 procent. Det oplyser Nybolig. På landsplan er tallet kun steget med 17 procent i samme periode.

Ejendomsmæglerkæden vurderer, at det primært er seniorer, der bytter parcelhuset eller lejligheden med en tilværelse i sommerhus.

- Det stigende antal beboede sommerhuse er blandt andet et udtryk for, at folk gerne vil tættere på naturen og opleve fred og ro. Det er i høj grad seniorer, der veksler parcelhuset eller lejligheden til en permanent tilværelse i sommerhuset, siger Thomas Hovgaard, der er presseansvarlig i Nybolig.

Ifølge Nyboligs sommerhusmæglere kan det øgede antal af beboede sommerhuse mærkes i flere af landets sommerhuskvarterer. Således mener 86 procent af mæglerne, at der er kommet mere liv og aktivitet i sommerlandet de sidste fem år.

-Når man vælger at bo fast i et sommerhuskvarter, er det som regel, fordi man ikke længere har brug for at have butikker og institutioner lige ved døren, for den slags er et sommerhuskvarter jo typisk ikke rigt på. Udover mere liv i strandkanten er der måske også grund til at glæde sig over de flere ledige helårsboliger, da det alt andet lige giver flere muligheder til nye boligejere i de etablerede helårskvarterer, når flere seniorer flytter ud, siger Thomas Hovgaard.

 

 

Oversigt

    Oversigt