I det fynske folks tjeneste

Fynske Tue vinder guld til Nordisk Mesterskab

Den fynske vandskiløber Tue Ernst Nielsen har vundet guld i kategorien Trick U17 til Nordisk Mesterskab denne weekend. I løbet af de næste uger deltager han også i både DM og VM.

Foto: Privatfoto / Tue Ernst Nielsen

Foto: Privatfoto / Tue Ernst Nielsen

1 af 2

Vandskiløberen Tue Ernst Nielsen fra Kerteminde vendte sejrrig hjem fra Nordisk Mesterskab i vandski, der blev afholdt i Norge denne weekend.

Fynboen scorede 4860 point i kategorien Trick U17, og det var ensbetydende med en plads øverst på pointtavlen.

Læs også Tue skal til tre mesterskaber på tre uger: Først skal nerverne tøjles

Tue Ernst Nielsens samlede score var blot 250 point bag den officielle danske rekord.

I kategorien deltog syv af Nordens bedste vandskiløbere, der alle skulle løbe to runder.

- Min første runde var ikke mega god, så derfor var jeg i første omgang på en andenplads. I anden runde lykkedes det heldigvis at få så mange point, at jeg kom helt i front, fortæller Tue Ernst Nielsen.

På sit CV har det fynske talent allerede flere flotte titler. Blandt andet danmarksmester for U17 og førstepladsen i kategorien Trick-Open Men, hvor Tue Ernst Nielsen konkurrerede med seniorrækken.

To mesterskaber tilbage

I løbet af de kommende uger deltager Tue Ernst Nielsen i yderligere to mesterskaber.

Næste gang bliver det danmarksmesterskabet i Aalborg og til sidst det europæiske mesterskab, der løber af stablen i Spanien.

Tue Ernst Nielsen har tidligere fortalt til TV 2/FYN, at han arbejder på at tøjle sine nerver. Han håber, at konkurrenceerfaringen kan give ham mere ro i sindet, når han hopper, springer og snurrer rundt på de blå bølger.

- Det øver meget det med mine nerver jo flere konkurrencer, jeg er til. Mesterskaberne i løbet af de næste tre uger vil kunne hjælpe mig en hel del. Jeg får konkurrencetræning, og det får jeg rigtig meget ud af, forklarer Tue Ernst Nielsen.

Læs også Fynsk talent på vandski på vej mod USA

SE INDSLAG: TV 2/FYN besøgte Tue Ernst Nielsen før afgangen til Nordisk Mesterskab.

02:27

Vandskitalent kæmper med nerverne.

Luk video