I det fynske folks tjeneste

Fynske unge strømmer ind på handelsuddannelser

Tietgen Business oplever pæn elevfremgang på handelsuddannelserne. Erhvervslivet glæder sig, for de mangler allerede de unge flere steder.

400 nye elever trådte i dag ind ad døren på Tietgen Business i Odense. Af dem kommer 150 elever direkte fra folkeskolen, og det er 20 procent flere end sidste år.

I årevis har de unge ellers foretrukket det almene gymansium fremfor erhvervsuddannelserne, men noget tyder på, at det kan være ved at ændre sig, og det glæder forstander på Tietgen Business, Bo Ravn.

- Det er dejligt at se de sidste par års kurver vende, sådan at vores uddannelser nu hitter blandt de unge, siger Bo Ravn.

Og han er ikke den eneste, der glæder sig. For de mange nye elever er nemlig på vej ind i et fag, hvor der bliver hårdt brug for dem.

Dansk Industri glæder sig

Ifølge en ny prognose fra Danske Regioner kommer erhvervslivet nemlig til at mangle op mod 30.000 kontor- og handelsuddannede i 2025.

Her på Fyn kommer der til at mangle cirka 2.500.

Hos Dansk Industri glæder chefkonsulent Michael Boas Pedersen sig over interessen for handelsuddannelserne.

- Interessen for Tietgen Business er en god nyhed. Vi har gennem en årrække set et stigende antal virksomheder oprette praktikpladser til handelselever, og det ser vi som et tegn på, at man i erhvervslivet også er klar over, at det er vigtigt at få uddannet nogle handelselever i tide, siger Michael Boas Pedersen.

Top Fem: Her er fagene, der kommer til at mangle hænder på Fyn i 2025

  • Kontor, handel og forretningsservice: Forventet mangel i 2025: 2.499.
  • Teknologiområdet, maskinteknik og produktion: Forventet mangel i 2025: 894.
  • Fødevarer: Forventet mangel i 2025: 599.
  • Jordbrug og natur: Forventet mangel 2025: 443.
  • Teknologiområdet, cykel, auto og skibsmekanik mv: Forventet mangel 2025: 430.
NB: Listen omfatter kun erhversuddannelser.
Kilde: Danske Regioner og Region Nordjylland.