Fynske virksomheder nyder godt af valentinsdag

Valentinsdag sætter gang i omsætningen hos flere fynske virksomheder. Torsdag var der travlt hos Dalum Blomster og Storms Pakhus.

Roser, tulipaner, margueritter. Blomsterne bindes på stribe og pakkes i cellofanpapir hos Dalum Blomster i Odense. Torsdag er en travl dag. Valentinsdag. Flere fynske virksomheder kan mærke en øget omsætning i forbindelse med netop denne dag.

- Vi havde styr på det hele i går aftes, men det har taget overhånd her til morgen, hvor det er væltet ind med netbestillinger, siger ejer af Dalum Blomster, Tine Paarup, der har været i gang siden klokken syv i morges.

Hos Interflora, som Dalum Blomster er en del af, er leveringen af blomster og chokolade på valentinsdag steget med 73 procent fra 2013 til 2018. Alene fra 2017 til 2018 er salget steget med 29%.

Men på trods af fremgangen kommer det alligevel bag på Tine Paarup, hvor stor valentinsdag er blevet.

quote Vi bliver taget med bukserne nede hvert år

Tine Paarup, ejer af Dalum Blomster

- Det burde ikke komme bag på mig, men det gør det nok. Vi bliver taget med bukserne nede hvert år, siger hun.

Øget omsætning hos Storms Pakhus

Det er ikke kun hos Dalum Blomster, at man kan mærke den stigende omsætning. Også hos Storms Pakhus er omsætningen højere på valentinsdag.

- Det er primært om aftenen i madboderne og barerne, at vi kan mærke, at der er en masse gæster. Det gør en forskel, siger kommunikation- og eventchef hos Storms Pakhus, Helene Marie Ottosen.

 

Hos Storms Pakhus kan man mærke en øget omsætning i forbindelse med valentinsdag.
Fotograf: Morten Albek

 

Hos Storms Pakhus ligger omsætningen på valentinsdag omkring 15 procent højere end de omkringliggende dage.

Og det faktum, at valentinsdag igen i år ligger i vinterferien, er da heller ikke en ulempe, mener Helene Marie Ottosen.

- Det er heldigt, for der er en masse, der har fri og skal ud og lave nogle aktiviteter, og så kan man komme herned bagefter, siger hun.

 

Vil slå rekord

I blomsterbutikken på Dalumvej er det i år især luftige, høje buketter og roser, der hitter blandt kunderne.

quote Selvfølgelig slår vi rekorden. Det er en god dag

Tine Paarup, ejer af Dalum Blomster

Selvom Tine Paarup blev overvældet, da hun mødte ind torsdag morgen, var hun torsdag ved middagstid optimistisk om dagens resultat.

- Selvfølgelig slår vi rekorden. Det er en god dag, siger hun.

Man forventer hos Interflora en fremgang i antal ordrer på 10 procent i forhold til sidste år på valentinsdag.

 

Her kan du se hele TV-indslaget om, hvordan flere fynske virksomheder mærker omsætningen stige i forbindelse med valentinsdag.
Fotograf: Morten Albek

Oversigt

    Oversigt