I det fynske folks tjeneste

Fynske virksomheder oplever forrygende vækst

Syddanmark er den region, der har flest store virksomheder, som oplever høj vækst. Fayard og Universal Robots i Odense nævnes som gode eksempler.

Fayard og andre store fynske virksomheder oplever forrygende vækst, konkluderer ny rapport. Foto: Sonny Munk Carlsen, Scanpix

Reparationsværftet Fayard i Lindø Industripark og robotproducenten Universal Robots i Odense er blandt de virksomheder, der oplever forrygende vækst og har stort potentiale til at vokse sig endnu større.

Region Syddanmark har 13 virksomheder i den kaliber, og dermed er regionen den største, når man måler store højvækstvirksomheder i Danmark. Det viser en ny rapport, som innovationshuset Mandag Morgen har udarbejdet for Danske Regioner.

- Syddanmark præsterer i den sammenhæng over gennemsnittet, men skiller sig for alvor ud på sin andel af store scaleups, siger projektleder og erhvervsredaktør i Mandag Morgen Bjarke Wiegand i en pressemeddelelse.

Derfor har store fynske virksomheder succes

Scaleup-virksomheder er virksomheder, der har flere end 10 ansatte, og som i de seneste tre regnskabsår har haft en gennemsnitlig årlig vækst i ansatte, omsætning eller bruttofortjeneste på minimum 20 procent.

Ifølge regionrådsformand Stephanie Lose (V) skyldes succesen på Fyn og i hele regionen en lang og fokuseret vækst.

- I Syddansk Vækstforum har vi lige siden 2009 arbejdet efter en fokuseret strategi og koncentreret indsatsen inden for områder, hvor vi er stærke, og hvor der er potentiale for vækst. Helt konkret er det inden for bæredygtig energi, sundheds- og velfærdsinnovation og oplevelseserhverv, siger Stephanie Lose.

Rapporten bliver offentliggjort på en vækstkonference i København mandag den 21. november.