Masser af ledige stillinger: Fynske vognmænd mangler chauffører

De fynske transportvirksomheder mangler i høj grad arbejdskraft. Derfor bliver der torsdag afholdt jobmesse, hvor vognmændene forsøger at lokke nye chauffører til.

Flere fynske vognmænd står torsdag klar til jobmesse i Odense i håbet om at ansætte flere chauffører til deres virksomheder.

De fynske vognmænd forventer tilsammen at skulle ansætte omkring 13 procent flere chauffører i 2019. Det viser en undersøgelse lavet af Voxmeter for uddannelsesvirksomheden Dekra.

Dekra estimerer på den baggrund, at de fynske vognmænd skal rekruttere et sted mellem 500-800 vognmænd alene i 2019.

Det stigende behov for nye chauffører skyldes en kombination af stor vækst i transportbranchen og en høj gennemsnitsalder på chaufførerne.

Vækst øger behov

Næsten halvdelen af landets lastbilchauffører er 50 år eller derover og siger derfor inden for en overskuelig fremtid farvel til lastbilen og hej til pensionen eller efterlønnen.

Oveni det sker der en stigende vækst i transportsektoren, der generelt kræver flere chauffører år for år.

Det er Dekra som afholder jobmessen, hvor transportvirksomhederne og ledige chauffører kan matche op og muligvis få en jobaftale på plads.

Virksomheden, der især har fokus på at hjælpe mennesker sikkert på vej gennem uddannelse og jobrettede indsatser, forventer, at der vil komme omkring 200 jobsøgende chauffører og flere end ti vognmænd, som mangler chauffører.

Busvognmanden Bergholdt mangler netop nu 25 chauffører, som Dekra regner med, at virksomheden kan rekruttere på jobmessen.

JOBMESSE

Oversigt

    Oversigt