Fyret før jubilæum: - Hun har ikke været hos os i 40 år

Anne Marie Østergaard blev fyret kort inden sit jubilæum i Kerteminde Kommune. Ifølge kommunen og borgmester Hans Luunbjerg (V) har hun først 40 års jubilæum i 2020.

Den 31. maj næste år har 61-årige Anne Marie Østergaard sidste arbejdsdag i hjemmeplejen i Kerteminde Kommune. Hun er blevet opsagt efter årtier i kommunen, fordi hun ikke vil tage imod et efteruddannelsestilbud, da hun i 2017 går på efterløn.

I dag reagerede Kerteminde Kommune på historien om Anne Marie Østergaard. 

De mener nemlig ikke, at den 61-årige kvinde på vej på efterløn kun er 28 dage fra at nå sit 40 års jubilæum.

Kommunens borgmester Hans Luunbjerg (V) sætter ikke bare spørgsmålstegn ved, om at Anne Marie Østergaard har været ansat i næsten 40 år i Kerteminde Kommune. Han korrigerer hende og mener ikke, at kommunen har gjort noget forkert, fordi Anne Marie Østergaard ifølge Kerteminde Kommune har været ansat som hjemmeplejer i kommunen i en kortere periode. 

- Siden 2003 har hun fået oplyst, hvad jubilæumsdatoen var, og vi har registreret,  at det er i 1978 hun er startet i daværende Langeskov Kommune, fortæller Hans Luunbjerg til TV 2/FYN.

Anne Marie Østergaard holder dog på, at hun til juni næste år ville have kunne fejre 40 år i kommunen, hvis ikke hun var blevet fyret inden.

- Det passer ikke. Jeg blev ansat i 1977, for jeg husker nøjagtig at jeg blev ansat den 28. juni 1977, siger hun.

I Kerteminde holder borgmesteren dog også på, at Anne Marie Østergaard ikke er tæt på jubilæum. Kommunen mener først, at hun kan fejre 40 års jubilæum i 2020.

- Sådan som jeg har forstået det, har hun ikke mulighed for at dokumentere, at det var i '77, og vi har i vores lønkontor registretret, at hun startede i 1978, og at hun har været væk i to år og ti måneder, og det er nu engang en arbejdsgivers opgave at registrere det, siger Hans Luunbjerg.

De to år og ti måneder, borgmesteren refererer til er en periode, hvor Anne Marie Østergaard var ansat på Nyborg Sygehus. Anne Marie Østergaard mener kun, at hun var i Nyborg i ni måneder.

Oversigt

    Oversigt