Fyret læge: Det er chikane

Svendborg Kommune stopper med at bruge Vibeke Manniche som lægekonsulent. Nu tager hun til genmæle.

- Det er voldsom chikane, som jeg gennem længere tid har været udsat for fra en Frede Jacobsen i Svendborg. En mand jeg aldrig har mødt eller kender. Jeg opfatter ham reelt som en stalker, skriver Vibeke Manniche på sin hjemmeside.

Frede Jakobsen, der udgiver Svendborgs Netavis, har beskæftiget sig indgående med Svendborg Kommunes brug af Vibeke Manniches konsulentydelser gennem firmaet lægeservice.dk.

Svendborgs Netavis havde gennem aktindsigt kunnet fortælle, at firmaet lægeservice.dk på et år har modtaget konsulenthonorarer på godt 500.000 kroner.

Ikke fyret

Vibeke Manniche pointerer, at hun ikke er blevet fyret, da hun ikke har været ansat. Men hun bekræfter, at samarbejdet er ophørt.

- Det er sådan, at Svendborg Jobcenter i de 1½ år jeg har været tilknyttet, på intet tidspunkt har rettet kritik af mit arbejde som lægekonsulent. Tværtom har man udtrykt stor tilfredshed hermed, skriver Vibeke Manniche.

En politisk sag

- Det er blevet en politisk sag - båret frem af en enkeltperson i kommunen. Den næste dygtige lægekonsulent risikerer fuldstændig samme chikanøse behandling og det er selvfølgelig skræmmende i forhold til den samlede sagsbehandling i kommunen. Og i sidste ende kommunens økonomi, som jo er ganske afhængig af en målrettet indsats i Jobcentret, skriver Vibeke Manniche.

Doktor Nej

Vibeke Manniche har som lægekonsulent givet udtalelser i sager, om borgere, der gerne vil have fleksjob.

Kritikken af Vibeke Manniches rolle som lægekonsulent har fået Svendborgs Netavis til at give hende øgenavnet "Doktor Nej".

- At man har kaldt mig ?Doktor Nej? - tager jeg som et stort kompliment! Arbejde er en del af det gode liv -og folk skal have en chance til for at forblive på arbejdsmarkedet selv med småskavanker og dermed undgå udstødelse. Så det er da et kompliment der vil noget. Tak for det, skriver Vibeke Manniche.

Oversigt

    Oversigt