Fyret Schjønberg: Nu gør vi det ordentligt færdigt

FC Svendborg fyrer Michael Schjønberg efter kun fire måneder: Klubbens økonomi er for presset til at beholde den tidligere landsholdsspiller.

Den tidligere fodboldlandsholdsspiller Michael Schjønberg, der i juni blev udpeget som ny træner for FC Svendborg i 2. division, har nu modtaget en fyreseddel. Det sker på grund en voldsomt presset økonomi i klubben.

- Det her var en femårig proces, og vi er på rette vej. Der er mange ting, der skulle korrigeres, og så er det selvfølgelig ærgerligt. Men nu gør vi det her færdigt på en ordentligt måde, siger Michael Schjønberg til TV 2/FYN.

Han har ikke overvejelser om at blive genansat, hvis økonomien bedres. 

- Jeg tænker ikke over det. Jeg går ud fra, man har opsagt mig, fordi det var eneste mulighed, forklarer han. 

Opsigelsen kommer op til søndagens kamp mod Greve, og træneren har talt med sit hold for, at opsigelsen ikke skal gå ud over indsatsen på banen:

- Jeg har snakket med spillerne og sagt, at fodbold det er her, man kan koble af. Det er et frirum, hvor man kan gøre det man godt kan lide.

Den 49-årige Michael Schjønberg nåede at spille 44 kampe for landsholdet, hvor han scorede tre mål. Gennem sin karriere har han også rundet OB, men størstedelen af årene har han snørret støvlerne syd for grænsen for at spille på de tyske baner.  

Michael Schjønberg tiltrådte 1. juli for at stå i spidsen for den sydfynske klub, der havde sikret sig en ny sæson i 2. division. Før han kom til Svendborg, var han træner for Nest-Sotra i Norge. Med fyresedlen fra FC Svendborg står han nu uden job fra jul.

Oversigt

    Oversigt