Fyret for at vise sin baby frem

En 35-årig kvinde fra Odense har fået næsten 100.000 kroner i erstatning fra sin tidligere arbejdsgiver efter at hun blev fyret for at have vist sin nyfødte datter frem på arbejdspladsen.

-

En 35-årig kvinde fra Odense har fået næsten 100.000 kroner i erstatning fra sin tidligere arbejdsgiver efter at hun blev fyret for at have vist sin nyfødte datter frem på arbejdspladsen. Det skriver medlemsbladet HK Handel.


Den 35-årige kvinde var ansat som eksportleder hos el-firmaet JO-EL. Da hun kort efter fødslen mødte op på sin arbejdsplads i Odense for at vise sin nyfødte datter frem, opfattede hendes chef det som om, hun brød ind i et møde uden forudgående aftale.


Derfor fik den HK-ansatte en skriftlig advarsel fra direktøren, hvor hun blev beskyldt for at mangle situationsfornemmelse og ikke vise respekt.


Lønnedgang på 4000 kr
En måned efter barselsbesøget fik den kvindelige ansatte endnu et brev fra JO-EL, hvor hun fik valget mellem at gå 4000 kr ned i løn eller stoppe i virksomheden. HK opfattede brevet som en fyring.


Derpå endte sagen i retten, og i september blev der indgået forlig i sagen, der betyder at den tidligere eksportleder får 99.000 kr. i erstatning fra JO-EL.


I følge HK Bladet er JO-EL tidligere dømt for at have fyret en gravid medarbejder.

Oversigt

    Oversigt