Fyringer hos Andresen Tower

Vindmølleproducenten Andresen Tower i Nyborg og Rudkøbing har afskediget 16 medarbejdere på grund af automatiseringer og nedgang i antallet af ordrer.

Hidtil har Andresen Tower produceret i treholdsskift, men til september går virksomheden over til tomandskift.

- Det er aldrig sjovt at afskedige medarbejdere, men når vi ikke får de ordre, vi forventer, må vi gå ned til toholdsskift. Men det er helt normalt i vores branche at vi korrigerer i forhold til sæsonen, siger direktør hos Andresen Tower, Tom Andresen.

Otte medarbejdere i Rudkøbing og otte i Nyborg er blevet sagt op. Nedgangen i antallet af medarbejdere skyldes en mere effektiv produktion på grund af automatisering i Nyborg og Rudkøbing.

- Hvis vi ikke tilpasser nu får vi et alt for stort lager i vinter, hvor der ikke bliver sat mange møller op. Samtidig har vi over sommeren automatiseret en række arbejdsprocesser, og derfor har vi nu brug for færre ansatte, siger direktøren.

I april var virksomheden bagud med sine ordre og der blev derfor ansat en række ekstra medarbejdere. I alt er der 130 ansatte på Andresen Tower, der sidste år modtog Dansk Industris "Produktpris 2012".

Oversigt

    Oversigt