Fyringer på Lindø

Omkring hver fjerde medarbejder på Lindøværftet har tirsdag fået en fyreseddel. Det er 252 timelønnede - det vil sige blandt andet svejsere og skibsbyggere - samt 12 funktionærer.

For godt et år siden blev det meldt ud, at skibsproduktionen på værftet langsomt ville blive trappet ned, og helt holder op fra 2012.

Dagens fyringer er et led i den plan, fortæller direktør Steen Skovgaard Christensen.

- Dagens fyringer gør, at vi følger den afviklingsplan, der blev lavet for godt et år siden. Og at vi således i dag har 750 timelønnede i uopsagt stilling og 150 funktionærer i uopsagt stilling, siger han.

De tidligere fyringsrunder på værftet blev ikke helt så slemme som forudset, fordi værftet havde mulighed for selv at lave nogle af de ordrer, som egentlig var bestilt hos underleverandører. Men det kan ikke lade sig gøre længere.

- Vi kan jo kun hive arbejdet hjem én gang, siger Steen Skovgaard Christensen til DR Nyheder.

Lindøværftet har i samarbejde med tillidsrepræsentanterne lavet nogle efteruddannelseskurser til de medarbejdere, der nu er i opsagt stilling.

- På selve dagen i dag, hvor de er blevet opsagt, har vi lavet et rådgivningscenter, hvor både Jobhus, HR-afdelingen, fagforeningen og efteruddannelsesinstitutioner er til stede, siger direktøren.

Der er ikke flere fyringsrunder i 2010, men værftet regner med, at resten af medarbejderne bliver fyret i løbet af tre fyringsrunder i 2011.

Oversigt

    Oversigt