Fyrværkerisælger barrikerer sig

En fyrværkerisælger fra Frankfri ved Tommerup har taget utraditionelle midler i brug for at beskytte sit fyrværkeri mod tyveknægte.

Claus Oldenbjerg og flere af hans ansatte har i ugen mellem jul og nytår opgivet nattesøvnen hjemme i privaten. I stedet sover de på drømmesenge i udstillinglokalet og i en campingvogn ved krudtlageret.

- Det er vi sådan set tvunget til. Vi er ved at være træt af at folk kommer og negler alle tingene. Der er jo besøg næsten hver aften, siger Claus Oldenbjerg fra Krudttossen.dk.

Samtidig har Claus Oldenbjerg allieret sig med flere naboer i forsøget på at holde tyvene væk. Naboerne er klar til at komme løbende, hvis de bliver tilkaldt. Udover dem er også to hunde og adskillige kameraer med til at passe på fyrværkeriet.

Natligt besøg

Det er ikke uden grund Claus Oldenbjerg og hans ansatte våger over fyrværkeriet døgnet rundt, for der er ubudne gæster næsten hver nat. Ofte kommer de ekstra sikkerhedsforanstaltninger bag på indbrudstyvene.

Senest natten til lørdag, hvor to biler havde parkeret ved indkørslen til fyrværkerilageret. Flere personer listede rundt på ejendommen, og da Claus Oldenbjerg og en kollega konfronterede dem, blev de aggressive.

- Jeg føler mig selvfølgelig truet og går tilbage og råber til min kammerat, at han skal skrive nummerpladen op, forklarer Claus Oldenbjerg. Han skynder sig at ringe til politiet.

Personerne i bilernes forklaring var, at de ventede på bussen. Men det tror Claus Oldenbjerg ikke på: 

-Det er unormalt at holde oppe ved vejen klokken tre om natten og venter på en bus, for der går slet ingen busser på det tidspunkt. Og så luskede de rundt med lommelygter, siger han.

Heldigvis kom flere naboer til og det skræmte hurtigt de ubudne gæster væk.

Oversigt

    Oversigt