I det fynske folks tjeneste

Godsejer: Vi er klar til at servere pølser som aldrig før

00:07

På det sydfynske gods Steensgaard går grisene glade og uvidende rundt. Snart bliver 13 af dem serveret på Heartland Festival.

På det sydfynske, økologiske gods Steensgaard ved Millinge bliver der gryntet og prustet ekstra meget lige for tiden. Der skal nemlig produceres pølser som aldrig før.

- Vi er jo en lille forretning. Så alle på gården er involveret. Og alle har travlt, siger Ann Wiesinger, der ejer Steensgaard sammen med sin mand Henning Wiesinger.

I alt skal der produceres 4.000 pølser på godset, der skal sælges til gæsterne på Heartland Festival, der løber af stablen på Egeskov Slot 10. og 11. juni.

- Jeg føler, at vi er rigtig godt forberedt. Vi har lavet en model af den stand, vi skal have på festivalen, så vi ved, hvor meget vi har plads til. Vi har lavet prøvesmagninger på det mad, vi sælger på festivalen. Og vi har endda lavet en særlig pølse til festivalen, forklarer Ann Wiesinger.

Det er første gang nogensinde, at godset skal levere så meget mad på én gang. De er vant til at servere kød og grøntsager fra gården til op mod 80 mennesker ad gangen, men på festivalen regner de med at sælge op mod 200 retter i timen.

- Konceptet med de friske råvarer fra gården er det samme som altid, men det er første gang, at vi skal servere så store mængder af det. Jeg er for eksempel i gang med at koge omkring 100 kilo grisehud, der skal blive til flæskesvær, fortæller køkkenchefen på Steensgaard, Karen Pretorius.

Branding-effekt

På trods af forventningen om det store salg på Heartland Festival, regner Steensgaard ikke med at få den store indtjening ud af det. Det er opmærksomheden fra gæsterne, der lokker.

- På Heartland kommer der mange, som er meget kvalitetsbevidste. Det er klart, at vi synes, at det er rigtig spændende, at de kan møde os på festivalen, hvor de så kan høre om vores produkter. Og måske kommer de senere og besøger os i vores gårdbutik og restaurant, siger Ann Wiesinger.

Men hvad med grisene. Kan de mærke, at der er ekstra travlt på gården?

- Jeg tror ikke, at grisene kan mærke, at vi har travlt. De går rundt ude på marken og har det præcis, som de plejer. Og der er kun nogle få heldige grise, der bliver til pølser på mandag, som kommer med på Heartland, siger indehaveren med et smil på læben.

I alt bliver 13 af gårdens cirka 300 grise serveret på Heartland Festival i år.

Ved du noget? Så send os et tip