Gaffa-pris: Odeon bedst til prisuddelinger

Gaffa samler endnu engang den danske musikbranche og fans i midten af landet, når Gaffa-Prisen for anden gang uddeles i Odeon i Odense.

Når Gaffa-statuetterne torsdag aften skal uddeles er det i den store sal i Odeon i Odense. Faktisk er det anden gang, at Odenses store musikhus lægger lokaler til Gaffa-prisen, der udover at dele priser ud også har flere musikalske optrædener med blandt andre Mads Langer, Lydmor og The Minds of 99.

Valget, der igen falder på Odeon, er ikke en tilfældighed.

- Alle andre store begivenheder klumper sig sammen i København, og vi synes, det er nydeligt at bevæge sig ind i landet. Det afspejler også artisterne, som jo kommer fra hele landet. På den måde bliver Odense det naturlige midtpunkt, siger Robert Borges, der er direktør hos Gaffa. 

Gaffa-prisen kan ikke uddeles i Royal Arena

At Gaffa netop har valgt Odeon som scene glæder også kulturchefen i Odeon, Sara Ekknud.

- Vi er enormt stolte og enormt glade for, at Gaffa har valgt Odense og Odeon, siger hun. 

Sidste år blev Gaffa-priserne også uddelt i Odense, og publikum til årets prisuddeling kan forvente, at alt musik spilles live. 

Ifølge direktør Robert Borges har Odeon den helt rigtige størrelse til et stort og seriøst awardshow.

- Gaffa-prisen passer for eksempel ikke til Royal Arena i København, det er ikke intimt nok. Men stedet må heller ikke være for småt. I Odeon er produktionsforholdene helt optimale, fortæller han og pointerer, at Odeon er det bedste sted i landet. 

Prisuddelinger er vigtige for Odeon

Priserne er udelukkende bestemt af fans, læsere og musikelskere, der hele januar har haft mulighed for at stemme mellem de nominerede. 

Selve showet kan ses på TV 2/Fyns nyhedskanael på og på tv2fyn.dk fra klokken 20.

Allerede klokken 18.30 varmer TV 2/Fyns nyhedskanal op til prisshowet med en livetalk på Byens Scene i Odeon. Her taler TV 2/Fyns fagredaktør for kultur og folketjeneste, Martin Mulvad Ernst, med blandt andre musikeren Mads Langer og Gaffas chefredaktør Sidsel Thomassen om Gaffa-prisen og om anerkendelse i mere bred forstand.

Gaffa har en tre-årig kontraktaftale med Odeon, der udløber efter næste års prisuddeling. Kulturchefen i Odeon håber selvfølgelig, at de kan forsætte mange år endnu.

- Det betyder meget for os, at vi kan vise, at vi også kan tilbyde et awardshow som det her. Det er fedt, at de tør satse på os, siger Sara Ekknud. 

Skuespiller og tv-vært Christopher Læssøe er aftenens vært for showet, hvor der også vil være liveoptræden af Mads Langer, Lydmor, Marvelous Mosell, Iris Gold, Baest, Minds of 99 og britiske Yungblud.

De nominerede er ...

 

Oversigt

    Oversigt