I det fynske folks tjeneste

Gågade med leg og cykler

01:11

I Vestergade kan man nu slappe af med et spil bordtennis

1 af 4

En ny usædvanlig gågade blev lørdag indviet i Odense. Her kan man ikke bare shoppe, men også cykle, hoppe og spille bordtennis.

Før kørte der busser i den vestlige del af Vestergade i Odense, men nu har fodgængerne og legen indtaget gaden.

- Vi har lavet hinkeruder med bogstaver og ordspil. Så kan de handlende hoppe rundt på deres navn og finde de skjulte budskaber, fortæller landskabsarkitekt Rune Bugge Jensen fra Odense Kommunes By- og Kulturforvaltning.

Forretningerne i Vestergade har længe ønsket busgaden omdannet til gågade, og kommunen ønskede mere leg i byen. Resultatet er blevet en gågade med bordtennisborde og hinkeruder.

- Når man er inde for at shoppe, så kan man tage et afstik med et spil bordtennis eller hoppe lidt på hinkeruden. Det er et skridt i retning af at skabe mere leg og læring i bybilledet, siger Rune Bugge Jensen.

Gågaden er også anderledes på den måde, at der stadig gerne må cykles. Samtidig kan både cykelstativer og legeredskaber løbende flyttes rundt i gågaden.

- Alle enheder er mobile, og efterhånden som vi finder ud af hvor meget og hvordan de bliver brugt, kan vi flytte dem rundt, så det passer både forretninger og de handlende, siger Rune Bugge Jensen.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.