Gal igen med arbejdsmiljøet for østfynske ærteplukkere

Landets største ærteavler, Peter Skov Johansen, har fået et strakspåbud om at forbedre forholdene for udenlandske plukkere. Det er ikke første gang.

Landets største ærteavler, Peter Skov Johansen fra Østfyn, er blevet påbudt at forbedre arbejdsforholdene for sine udenlandske plukkere.

Plukkerne står med alt for meget med bøjet ryg og i dårlige arbejdsstillinger, når de skal tømme deres ærtespande, sortere ærterne og veje dem.

Det sker på europapaller i 15-20 centimeters højde.

Påbuddet blev givet for godt en uge siden, da Arbejdstilsynet besøgte en mark ved Kerteminde, hvor 200 plukkere var i gang med ærtehøsten.

Det er ikke første gang, Arbejdstilsynet påtaler, at arbejsforholdene ikke lever op til arbejdsmiljøloven hos Greenpease Enterprise, som Peter Skov Johansens selskab hedder.

Sidste år påtalte Arbejdstilsynet, at plukkerne ikke brugte knæbeskyttere.

Dem havde Peter Skov Johansen ellers indkøbt, men plukkerne skulle købe dem af ham.

I forbindelse med Arbejdstilsynets - i øvrigt varslede - besøg hos den østfynske avler - blev Peter Skov Johansen også påbudt at sørge for ordentlige arbejdsforhold på virksomhedens pakkeri i det tidligere Nyborg Lynfrost.

Da Arbejdstilsynet var på besøg, stod ansatte på fire europapaller og fodrede pakkemaskinen med ærter fra 14 kilo tunge bakker.

Det ville Arbejdstilsynet ikke acceptere.

Den samme medarbejder stod dengang en hel dag og løftede 28-56 kasser i timen.  

Senest den 18. juli skal Peter Skov Johansen oplyse om, hvorvidt han har efterkommet det seneste påbud. 

Oversigt

    Oversigt