21 sendt hjem: Gammel fynsk værktøjsproducent er gået konkurs

21 timelønende ansatte er sendt hjem efter Ejde Nielsens Værktøjsfabrik har indgivet konkursbegæring.

Den mere end 40 år gamle Ejde Nielsens Værktøjsfabrik på Jönköpingvej i Svendborg er gået konkurs. Det er virksomheden selv, der har kastet håndklædet i ringen, og indgav konkursbegæringen til skifteretten.

- Det der sker er, at man kommer likviditetsmæssigt under pres, fordi man har nogle ordrer, der forskubber sig, siger kurator Jan Bruun Jørgensen fra advokatselskabet Andersen Partners til Metal Supply.

Han forklarer, at ledelsen på Ejde Nielsens Værktøjsfabrik ikke har villet tage risikoen og give kreditorerne større tab end nødvendigt:

- Og så har man valgt at play it safe, om man så må sige, siger Jan Bruun Jørgensen.

Med konkursbegæringen ligger produktionen stille og 21 timelønende ansatte er sendt hjem.

Jan Bruun Jørgensen oplyser, at andre har vist interesse for værktøjsfabrikken:

- Og så må vi prøve at se, hvad det bliver til, men så langt er vi ikke endnu. Det er i virkeligheden sådan en plugin-virksomheden, som man bare kan sætte strøm på, og så kører det igen, siger Jan Bruun Jørgensen, og tilføjer, at der skal findes en afklaring hurtigt - ellers finder kunderne andre, der kan løse deres opgaver.

- Efter reglerne har vi jo 14 dage i forhold til medarbejderne, og jeg tænker ikke, at det kommer til tage længere tid end det, slår han fast overfor Metal Supply.

 

Fakta

Oversigt

    Oversigt