I det fynske folks tjeneste

Gartneri mistænkt for snyd med bulgarere

Udlændinge-service vil undersøge fynsk gartneri.

Udlændinge-service og politiet vil undersøge fynsk gartneri.

Udlændingeservice vil undersøge det fynske gartneri Larsen & Roll, der mistænkes for at snyde med arbejdstilladelser til bulgarske ansatte, skriver Nyhedsbrevet 3F.

Gartneriet i det nordlige Odense har fået opholds- og arbejdstilladelser som "gartnerimedarbejder" til flere af dets bulgarere. Dermed arbejder de som almindelige østarbejdere, der har krav på 107 kroner i timen som ufaglærte.

Men på bulgarernes ansættelsesbevis kalder Gartneriet Larsen & Roll dem for "praktikant" - og betaler blot 55 kroner i timen.

- Vi vil undersøge sagen nærmere, og hvis der foreligger noget ulovligt, vil vi gå videre med sagen, siger Merete Pårensgaard, kontorchef for Au Pair- og Praktikantkontoret i Udlændingeservice, til Nyhedsbrevet 3F.

Direktøren hos Larsen & Roll siger:
- Jeg tror ikke umiddelbart, at man skal bruge ordet praktikant. Der er måske en skrivefejl på de papirer. Men det er lavet af det firma, som har hjulpet os, siger direktør Torben Roll Madsen.

Han ønsker ikke at oplyse navnet på det firma, der har udfyldt papirerne for gartneriet.

Fyns Politi bekræfter over for Nyhedsbrevet 3F, at det er gået ind i sagen om arbejdstilladelserne til de bulgarske elever, der er tilknyttet Dalum UddannelsesCenter.

- Jeg kan sige, at der er sat en undersøgelse i gang, men mere kan jeg ikke oplyse på nuværende tidspunkt, siger Bent Jensen, politiassistent hos Fyns Politi, til Nyhedsbrevet 3F.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.