I det fynske folks tjeneste

Gedemælk bliver til yoghurt

Danskerne skal læe at spise yoghurt og ost af mælk fra geder. Det mener et midtfynsk mejeri, der nu vil lave specielle produkter af gedemælken.

Geder skal levere mælk til nye produkter.

Mælken kommer fra godset Boltinggaard ved Ringe, og den skal på Løigsmose Mejeri i Allested-Vejle omdannes til indbydende produkter.

Mejeriet har netop fået 390.000 kroner af Fødevareministeriet til at udvikle en blå- og hvid-skimmelost og en yoghurt, der ventes i handlen til marts.

Ost og youghurt, der vil få en anden smag, end den man er vant til. Gedemælk er nemlig en kraftigere mælk end komælk.
- Herhjemme har vi aldrig haft de samme traditioner omkring gedemælk, som man har i udlandet. Vi har typisk arbejdet med komælk - men vi kan jo sagtens lave det herhjemme, så hvorfor importere den slags produkter sydfra, når vi kan lave det i vores eget nærmiljø?, spørger godsejeren på Boltinggaard, Peter-Vilhelm Rosenstand.