Genbrugsbutik om japanske opkøbere: Det er for sindssygt

Hvis det er retro og samtidig dansk, kan det lokke folk hele vejen fra Japan til Odense.

Johannes Svane er medejer af GenbrugsHallerne i Odense, der sælger genbrugsting som møbler, porcelæn, glas - alle de ting, man finder i genbrugsforretninger.

Den typiske kunde går måske efter en lampe, der lige passer ind i stuen derhjemme, eller en enkelt stol.

Men Johannes Svane har haft besøg af nogle særdeles købelystne indkøbere, som er villige til at hive den store tegnebog frem for at betale for de danske genbrugsvarer.

Der er tale om Noriko Niinuma og Makoto Kato fra Japan, der opkøber i Danmark for at sælge igen i Japan. Sidst de var på besøg hos Johannes Svane i Odense, købte de gamle ting for intet mindre end 35.000 kroner. 

- Det er for sindssygt, griner Johanes Svane og fortsætter:

- Det er fedt, at de kan få noget ud af det; købe ting her i Danmark og skubbe det en tand videre og tjene på det i Japan.

Fyldte en 40 fods container

Når Noriko og Kato tager om på den anden side af jorden for at købe ind, er det ikke et par bæreposer og flyttekasser, de rejser hjem med. 

De japanske indkøbere købte for 35.000 kroner i Odense tilbage i februar.
De japanske indkøbere købte for 35.000 kroner i Odense tilbage i februar.
Foto: Johannes Svane

I februar havde de således en 40 fods container stående i København, som blev fyldt op, inden de vendte hjem til Japan med deres fund.

Tingene sælger de videre i deres butik Colorstown.

Johannes Svane venter besøg igen tirsdag i Odense, og det er forventningen, at de to japanere igen vil støvsuge forretningen for de ting, der hitter i solens rige.

- Det er dansk design. Møbler af teak og palisandertræ er de vilde med. Og retroting i pangfarver ser ud til at være populært i Japan. Ting fra 60'erne og 70'erne er populære, siger Johannes Svane, der gerne indrømmer, at han har gjort sit for at fylde GenbrugsHallerne op med de ting, han regner med, at de to japanere vil gå efter.

- Jeg har ligget vandret det seneste stykke tid, så jeg er sikker på, at at jeg har det, de leder efter, siger Johannes Svane. 

Danske retro-ting fra 60'erne og 70'erne er tilsyneladende blevet populære i Japan.
Danske retro-ting fra 60'erne og 70'erne er tilsyneladende blevet populære i Japan.
Foto: Johannes Svane

Oversigt

    Oversigt