Genbrugspladser plaget af indbrud: - Det går udover borgerne

Flere fynske genbrugspladser oplever, at tyve stjæler kobberkabler og bilbatterier fra pladserne. Regningen ender hos borgerne, vurderer Odense Renovation.

quote Det mest populære er vores elektronikskrot

Henriette Eickstedt, afdelingschef ved genbrugspladsen i Årslev

Flere gange hver uge får fynske genbrugspladser besøge af tyveknægte. Det har konsekvenser for borgerne, lyder det fra Claus Hammerich, der er HR og kommunkationschef ved Odense Renovation. 

- Det går udover borgerne, som skal betale mere i forbrugsafgift, siger han. 

Forklaringen skal findes i de typer af genbrugsvarer, som tyvene stjæler. Højest på forbrydernes tyveriliste finder man kobberkabler og bilbatterier, der har stor værdi. 

- Når man har så mange indbrud og man går efter de varer, der er noget værd, så har vi knap så stor en positiv omsætning, konkluderer Claus Hammerich.

Udbredt fænomen

Tyveri på genbrugstationer er langt fra kun forbeholdt genbrugspladser i Odense. Også genbrugstationen i Årslev oplever lignende indbrud. 

- Der kommer gerne fra to til fem styks, oplyser afdelingschef Henriette Eickstedt ved FFV Renovation i Faaborg-Midtfyns Kommune. Senest i lørdags havde genbrugspladsen i Årslev besøg af tyveknægte. 

- Det mest populære er vores elektronikskrot, vurderer hun. 

I Odense er tendensen den samme. Her er elektronikken også i høj kurs. 

Radioer, PC'er, ledninger med kobber og bilbatterier er ifølge Claus Hammerich blandt tyvenes favoritter. 

Forsøgt at sikre sig

Hos de fynske genbrugspladser har tendensen med tyveri fået pladserne til at opgardere sikkerheden. I Årslev har man bestilt en tømrer til at kigge på sikkerheden. Og i Odense har man allerede forbedret hegnet omkring pladsens elektronikskort. 

- Det (nye hegn, red.) er noget sværere, at klippe over i forhold til det gamle hegn, vurdrerer Claus Hammerich. Han fortsætter:

- Det er træls, men det er noget, vi er nødt til at indarbejde, så det ikke bliver stjålet om natten. 

På sigt vil tyvene også kunne opleve videoovervågning på genbrugspladser i Odense. 

Oversigt

    Oversigt