I det fynske folks tjeneste

Genbrugspladser vil åbne for nogle sorte sække

01:51

1 af 2

Mens man på de odenseanske genbrugspladser prøver at lære brugerne, at det ikke længere er tilladt at aflevere affald i sorte plastsække, arbejder man nu på, at brugerne skal have lov at have for eksempel haveaffald med i sække, der ikke er gennemsigtige, fordi indholdet alligevel skal hældes ud af sækkene. 

Det er en folketingsbeslutning, der har medført, at de sorte sække er blevet forbudt, men Odense Renovation har faktisk spurgt sig for i Odense Kommune, om man kan vælge at fortolke reglerne sådan, at det er i orden at tage for eksempel flasker og haveaffald med i uigennemsigtige sække.
Baggrunden for den tanke er blandt andet, at mange brugere har haveaffald med i mere holdbare sække, der kan genbruges, men som ikke er gennemsigtige.

- Vi har konstateret at reglen har en del ulemper, derfor har vi på vegne af vore trofaste kunder, spurgt kommunen om der ikke fortsat må afleveres haveaffald og flasker i uigennemsigtige mere holdbare sække, siger kommunikationschef i Odense Renovation Claus Hammerich.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.