Generationernes dag i Haarby

Den 1. oktober er generationernes dag. En dag, hvor der gøres noget ekstra ud af den værdi, bekendtskaber på tværs af generationer kan have. Dagen blev grundigt markeret på et plejehjem i Haarby.

På plejehjemmet Æblehaven besøgte Haarby Skoles 6.-klasser de ældre for at blive klogere på, hvad det vil sige at være ældre. De havde medbragt en hel række spørgsmål om, hvordan det var at være barn for mange år siden, hvornår man begyndte at arbejde osv.

Dem fik de svar på, mens de bagte muffins, pølsehorn og pizzasnegle sammen med Æblehavens beboere.

De er slet ikke så uduelige endda

0110 gene1

En af dem, der tog imod de unge gæster var Johanne Stuhr. Hun har boet i Æblehaven i et år og var rigtig glad for at få besøg.

- Man hører jo så meget om at de unge ikke kan finde ud af noget. Det kan jeg jo se, at de kan, fortæller hun.

Selv har Johanne Stuhr altid taget godt fat. Selv nu, hvor hun bor på plejehjem, kan hun ikke lade være. Hver dag hjælper hun personalet med praktiske gøremål.

- Hun dækker bord, varmer mad og hvad der ellers er brug for. Hun er min højre hånd, fortæller Mette Greve, der er Social- og Sundhedsassistent på Æblehaven.

De havde ingen fritid

De unge besøgende var meget imponerede over Johanne Stuhrs arbejdsiver. At hun havde to rengøringsjobs som 15-årig fik dem næsten til at tabe pusten.

- Hun må godt nok ikke have haft meget tid til sig selv, siger Line Munk Andersen fra 6. b. Selv har hun ikke noget fritidsarbejde:- Jeg har alt for travl med at spille håndbold, fortæller hun.

Gensidig respekt

Mødet mellem generationerne skabte gensidig respekt - og så var resultatet af formiddagens bagerier endda vellykket.

- De smager fremragende, sagde en glad Line Munk Andersen om de muffins, hende og Johanne Sthur fik bagt sammen.

Dagen var faktisk så godt, at Line Munk Andersen gerne kommer tilbage til generationernes dag næste år.

Læs mere hos Ældreforum om generationsdagen

Oversigt

    Oversigt