Genforenet med sin far: Nu bliver 11-årig pige udvist

Den afghanske piges skolekammerater har skrevet til statsministeren i forsøg på at få omstødt afgørelse.

En afghansk familie blev efter flere års adskillelse genforenet i Danmark, men det har haft ulykkelige konsekvenser.

Myndighederne vil ikke give familien opholdstilladelse, og familiens 11-årige datter er fortvivlet over udsigten til at skulle begyndte et nyt liv i Afghanistan, skriver Fyens Stiftstidende.

Den 11-årige Yasmin Ahadi, hendes lillesøster og mor åndede ellers lettet op, da de fik beskeden om, at Yasmins far og lillebror var fundet i live i Grækenland.

- Det var helt ufatteligt. Jeg følte mig som en lille pige og tænkte, at nu skulle vi være en helt normal familie, siger Yasmin til Fyens Stiftstidende.

Familien blev splittet under flugten fra Afghanistan, som begyndte tilbage i 2008 og førte den over Grækenland og Tyrkiet.

Da moderen, som dengang var gravid, og de to piger nåede til Danmark efter en lang og udmattende rejse, fik de bevilget humanitær opholdstilladelse.

Det gjorde de, fordi det er livsfarligt for kvinder i Afghanistan at være uden mandlige ledsagere.

Men da faderen og lillebroderen langt om længe kunne genforenes med resten af familien i Danmark, vendte lykken, skriver Fyens Stiftstidende.

Dermed forsvandt nemlig grundlaget for morens humanitære opholdstilladelse, har myndighederne bestemt. Altså skal familien udvises af Danmark og sendes til Afghanistan.

Den tanke har lagt Yasmins liv i ruiner.

- Jeg må jo ikke komme ud alene, og jeg skal have tørklæde på. Jeg må heller ikke gå i skole, lyder det forfærdet fra 11-årige Yasmin, der er velintegreret og afholdt i 4. A på Vestre Skole i Middelfart og ikke bærer tørklæde.

Hendes lærere og skoleinspektøren kalder det en grusom tanke, at Yasmin skal sendes til Afghanistan. Og klassekammeraterne i 4. A har skrevet til statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) for at bede om nåde for Yasmin. Men hidtil uden resultat.

- Jeg er bange for, hvad der kommer til at ske, siger Yasmin.

Oversigt

    Oversigt