Genoplev Lindøværftet i fuldt vigør

I anledning af bogen, Odense Staalskibsværft 1918 - 2012, giver TV 2/FYN mulighed for et gensyn med serien, Værftet, fra 2007 i denne artikel.

I serien, Værftet, på seks afsnit kan du møde daværende ansatte fra portvagten, svejsere, kranførere op til administrations- og direktionsgangen.

Du kan blandt andet få et gensyn med tvillingerne Algot og Birger Rasmussen, der boede på samme vej i Højby og havde arbejdet på Lindøværftet siden 1966. 

Bogen, Odense Staalskibsværft 1918 - 2012, er på 900 sider i to bind og udkommer fredag den 2. september.

Bogens redaktør, Jens Toftegaard, som er kulturarvschef på Odense Bys Museer, gæster TV 2/FYN søndag den 28. august  klokken 19.30 for at fortælle om, hvorfor han mener der manglede et forskningsprojekt og en bog om Lindøværftets historie og dets betydning for det omkringliggende samfund.

Han giver også indblik i, hvad værftets arkiver gemte på.

Lindøværftet færdiggjorde det sidste skib i 2012 og lukkede derefter ned.  En æra med næsten 100 år som Fyns største industriarbejdsplads var slut. 

I 1918 etablerede AP Møller Mærsk Odense Stålskibsværft. I løbet af 1950erne blev den stigende produktion for stor til det mindre værft. Derfor blev Lindøværftet bygget. 

Herunder kan du se eller gense de seks afsnit af TV 2/FYNs serie, Værftet, fra 2007.

Du kan også se indslag fra de seneste dage om hvorfor værftet lukkede og om de to byer, der udsprang fra værftet.

 

 

 

 

 

 

I 2012 satte A.P Møller Mærsk punktum for Fyns største arbejdsplads. Historien om Odense Stålskibsværft, bedre kendt som Lindøværftet, slutter dog ikke her.I næste uge udkommer et to-bindsværk på 1400 sider om næsten 100 år med et værft, som stadig skaber debat. Særligt diskussionen om, hvorvidt det overhovet var nødvendigt at lukke værftet, fylder stadig meget på Fyn.

 

 

Oversigt

    Oversigt