Genoptræning på gammel gård

Dallund har i 11 år fungeret som genoptræningscenter for kræftramte. Kræftens Bekæmpelse har drevet stedet, men nu skal Region Syddanmark og OUH føre det videre.

Det hvidkalkede Dallund Slot ligger i smukke omgivelser på Nordfyn og har i mange år fungeret som stedet, hvor kræftpatienter kom til hægterne oven på en svær sygdomsperiode. Nu skal Dallund drives af regionen og OUH - i stedet for Kræftens Bekæmpelse.

- Vi kan lave en tæt kobling mellem SDU, OUH og stedet her og arbejde i nye måder at udvikle patienter på, efter at de har været igennem et alvorligt sygdomsforløb, siger Poul Erik Svendsen (S), der er næstformand i Region Syddanmark.

Dallund Slot skal være nationalt videncenter for smertelindring og rehabilitering. Og der skal forskes i nye og bedre metoder til at komme sig oven på en kræftsygdom.

- Jeg har altid interesseret mig rigtig meget for rehabiliterings-området og virkelig forsøgt at få så meget som muligt igang inden for de rammer og ressourcer, vi har haft indtil nu. Derfor glæder jeg mig voldsomt til at kunne udvikle det endnu mere til gavn for vores patienter, siger Merete Bech Poulsen, der er oversygeplejerske på Onkologisk Afdeling på OUH.

Se video ved at klikke på billedet øverst i artiklen.

Oversigt

    Oversigt