Genudgiver 40 år gammel LP

For 40 år siden indspillede Lasse Helner og Jørn Mader beatrock-klassikeren Moondust. Nu bliver pladen genudsendt i digital kvalitet.

Jørn Mader & Lasse Helner mødte hinanden første gang i efteråret 1965, hvor Lasse Helner skulle deltage i Fynsmesterskabet i rock med sin gruppe "The Baronets" fra Årup, mens Jørn Mader spillede i bandet Spacemakers.

I begyndelsen af 1973 lavede Jørgen Mader en aftale med produceren Olav Bennike (Steppeulvene m.fl.) om at indspille et soloalbum for Metronome.

Under en tur til Odense besøgte han Lasse Helner og spillede et par af sine nye numre for ham, og Lasse Helner spillede nogle af sine egne sange for Jørn.

De begyndte at jamme og fik skab et lydbillede, de begge blev begejstrede for. Således var grundlaget for en ny dansk duo skabt.

- Efter fem fantastiske dage i studiet var LP'en en realitet. Kun ét spørgsmål svævede i luften: Hvad skulle den hedde. Lasse og jeg tænkte ikke videre over det, og gik ud fra, at den fik vore navne, og at det var det. Så da vi blev præsenteret for pladecoveret, kiggede vi noget undrende på hinanden. "Moondust"?. Forklaringen var, at det hed Bent Fabricius Bjerres travhest, og den vandt altid. fortæller Jørgen Mader.

Albummet "Moondust" udkommer 27 januar.

I forbindelse med genudgivelsen af Moondust tager Lasse Helner og Jørn Mader på turné med sangene fra albummet og anekdoter fra de sidste 40 år i underholdningsbranchen.

Oversigt

    Oversigt