Geværmand fængslet

Den 58-årige mand fra Assens, der torsdag truede en hjemmehjælper med et skarpladt gevær, er blevet varetægtsfængslet i fire uger.

Manden var stærkt påvirket af alkohol og morfin, da han torsdag eftermiddag faldt i sin lejlighed. Naboen tilkaldte en ambulance, men Falck-redderne vurderede, at der i stedet var brug for hjemmeplejen.

Da hjemmehjælperen var ankommet, gjorde Falck-redderne klar til at forlade lejligheden, men i det samme rakte den 58-årige mand ned under sofaen og hev et oversavet jagtgevær frem, som han rettede mod hjemmehjælperen, der kun var 2 meter fra ham. Falckredderne fik slået geværet væk.

TV 2/FYN's reporter Eva Kristina Mikkelsen fortæller fra retten i Odense, at manden erkender, at han tog geværet frem. Han afviste, at det var for at true hjemmehjælperen. Han var irriteret på den ene Falck-redder, som ifølge den 58-åriges udsagn var "arrogant". Han tog geværet frem for at "drille" den arrogante Falck-redder.

Manden gav udtryk for, at han håbede på en behandlingsdom.

I første omgang blev geværmanden varetægtsfængslet frem til den 31. januar. Varetægtsfængslingen blev begrundet i, at handlingen var umotiveret, så man derfor ikke kan afvise, at han ville gøre det igen. Desuden har manden en tidligere dom på fem års fængsel for grov vold i 2000.

I arresten skal manden undersøges af en læge.

Hjemmehjælper er ved godt mod

Trods den dramatiske hændelse torsdag er hjemmehjælperen ved godt mod fredag. Det fortæller lederen i hjemmeplejen i Assens Kommune.

- Jeg har talt med hende i telefonen i dag, og hun siger, at hun er okay. Selvfølgelig er oplevelsen tæt på, men hun er ikke skræmt. Heller ikke for at komme på job igen, siger Dorthea Lysemose, der er funktionsleder i hjemmeplejen, Assens Kommune.

Medarbejderen har fået tilbudt psykologhjælp.

Se mere på TV 2/FYN kl. 19.30

Oversigt

    Oversigt