I det fynske folks tjeneste

Gidsel-banner kommer op på Ærø

02:37
00:41

Arkivfoto.

1 af 3

Ekstra Bladets kæmpebanner, der skal skabe opmærksomhed på seks søfolk, der sidder som gidsler i Somalia, kommer op at hænge på Marstal Navigationsskole.

Det skulle have været hængt op mandag. Men ejeren af den bygning, hvor det skulle hænge, havde alligevel ikke lyst til at lægge mur til kæmpebanneret.

Men nu kommer det op at hænge på Marstal Navigationsskole.

To ud af de seks gidsler er danske sømand, og de tog begge deres uddannelse på den ærøske navigationsskole. Det er en del af grunden til, at banneret nu kommer til at hænge på skolen:

- Det er forfærdeligt at tænke på, at de seks mennesker sidder der nede. Jeg kan slet ikke forestille mig, hvor slemt det må være, siger Søren Vestergaard, der er rektor på navigationsskolen.

- Jeg ved godt, at man i lang tid har kørt en taktik der betyder, at der ikke må komme opmærksomhed i medierne, men det virker åbenbart ikke.

Søren Vestergaard håber derfor, at banneret kan være med til at råbe politikerne op.

- Jeg kan selvfølgelig ikke vide, om der foregår noget bag kulisserne, men for mig er det uforståeligt, at man kan have to borgere siddende i Somalia i over halvandet år. Så noget må der ske.

Banneret har hængt på Rådhuspladsen i København, og det er en del af Ekstra Bladets kampagne for at få de to danske og fire udenlandske gidsler løsladt.

De seks søfolk blev taget som gidsler den 12. januar 2011.

Ved du noget? Så send os et tip