I det fynske folks tjeneste

Gidseldrama i villakvarter i Odense

Det lyder dramatisk, og derfor reagerede politiet også prompte på en henvendelse, der gik på, at nogle bevæbnede mennesker eskorterede en person ud af et hus midt i Odense.

Adskillige patruljevogne blev sendt til Bernstorffsvej i Odense til et formodet gidseldrama.

Klokken kvart i fem onsdag eftermiddag rykkede en større politistyrke ud til Bernstorffsvej i det centrale Odense i den tro, at der var tale om en forbrydelse.

- Vi fik en anmeldelse om at nogen var ved at føre en person væk fra en adresse på Bernstorffsvej. Det lignede en gidseltagning, fortæller vagtchef Erik Skov, Fyns Politi.

Fire patruljevogne rykkede ud til stedet, for et igangværende gidseldrama tager politiet naturligvis ikke let på.

Ren film

Men det stod hurtig klart, at der var tale om en misforståelse. Det var ikke andet end fiktion. Nogle gymnasieelever var i færd med at optage en film, og våbnene var legetøjspistoler.

Intet gidseldrama heldigvis. Men de kreative unge mennesker fik en kraftig påtale for ikke at advisere politiet i forvejen.

- Det er rigtig smart at fortælle os i forvejen, når man laver den slags filmoptagelser, så vi ikke rykker ud med bål og brand. Det fik de unge mennesker fortalt, så det ikke var til at misforstå, siger Erik Skov.