Giftjord rammer turisterhverv

Assens mister 13.000 overnatninger på byens campingplads til sommer. Byens handelsstandsforening er meget kede af den mistede omsætning.

Campingpladsen i Assens åbner i morgen lørdag, men mere end halvdelen af pladsen vil være lukket land på grund af forurenet jord.

Fastliggerne på den lukkede del af pladsen får tilbudt at flytte til den åbne del. Men alt i alt bliver der plads til 13.000 færre overnatninger i på pladsen i den kommende sæson.

Torsdag holdt Assens Kommune pressemøde, hvor de fortalte, hvad konsekvensen er af, at City Camp Assens Strand delvist ligger på forurenet jord.

Tre femtedele af pladsen kan ikke bruges før forureningsproblemet er løst - og Assens Kommune påtog sig ansvaret for at løse det.

Pladsens nye ejer frygter at pladsens image lider skade.

- Det er selvfølgelig aldrig et godt brand at have i den situation vi står i og i den branche vi er i. Så jeg frygter selvfølgelig for konsekvenserne, siger Per Blaabjerg fra CampOne Assens Strandcamping.

Og byens handelsstandsforening er meget kede af den mistede omsætning.

- Vi må gøre noget ekstraordinært for de turister der kommer i år og for at se om vi kan tiltrække nogle flere, siger formanen for Assens Handelsstandsforening Leif Laustsen.

Prisen for at rense området kan være op mod 35 millioner kroner. Assens Byråd beslutter på et møde den 28. maj hvordan og hvornår forureningen vil blive fjernet.

Oversigt

    Oversigt