Giftskib begynder at laste om tre dage

Havn bryder hemmelighedskræmmeri om gift-skibet. Skibet ankommer til havnen i Sydney lørdag.

Skibet Beluga Fascination ankommer efter planen til havnen i Botany Bay lørdag 4. december kl. 12.00 lokal tid for at begynde at laste containere med HCB-affald fra den australske kemi-virksomheden Orica.

Det erfarer TV2/FYN, efter at have gennemgået skibsregisteret fra Sydney Havn.

Forsøger at skjule sig

Det tyske rederi Beluga Shipping har ellers i en uges tid leget kispus med deres skibe, sandsynligvis for at sløre, hvornår og med hvilket skib giften skal fragtes til Nyborg.

To tyske specialskibe Beluga Fascination og Beluga Foresight fra Bremen-rederiet har i en uges tid ligget ud for Wollong syd for Sidney.

Den 24. november slukkede kaptajnen på Beluga Fascination for skibets GPS-sender, så skibet ikke længere var synligt for offentligheden.

Men tirsdag satte søsterskibet Beluga Foresight så i stedet kursen sydover, og ligger onsdag eftermiddag dansk tid ved Tasmanien.

Havns register afslører

Samtidig viser en gennemgang af skibsregisteret fra Sidney Havn, at Beluga Fascination ankommer lørdag.

Den australske mine- og kemivirksomhed Oricas talsmand, John Fetter, har til flere medier oplyst, at virksomheden af sikkerhedshensyn ikke ønsker fortælle mere om transporten.

Når skibet er ankommet til havnen i Port Botany, vil det blive lastet med 252 seks meter lange skibscontainere inden kursen går mod Nyborg.

Containerne har i flere måneder stået færdigpakket og klar ved Botany Bay. Det vil tager omring et døgn at laste de 252 containere, så Beluga Fascination vil kunne sætte kurs mod Nyborg søndag middag lokal australsk tid.

Herefter går kursen til Durban i Sydafrika for at få forsyninger ombord.

Herfra går det nordpå op gennem Atlanten nord om Skotland og til Nyborg.

Her forventes Beluga Fascination så at ankomme 9. januar 2011.

Besøg Sydney Havn

Oversigt

    Oversigt