Gigant gennem Storebælt tirsdag

Der er gode chancer for at blive både imponeret og lidt ærgerlig, når verdens største containerskib, Mærsk Mc-Kinney Møller, passerer under Storebæltsbroen tirsdag eftermiddag.

Mange mennesker ventes at tage opstilling ved Storebælt for at opleve verdens største containerskib, Mærsk Mc-Kinney Møller, sejle under Storebæltsbroen og ned gennem Storebælt mod Gdansk i Polen.

Tirsdag eftermiddag passerer skibet under Storebæltsbroen klokken 14.30. Det oplyser skibets kaptajn, Jens Meinertz, til internetportalen maritimedanmark.dk.

Tidligere Lindø-arbejdere, der eventuelt vil tage containerskibet i øje kan tænkes at føle en smule forbitrelse ved tanken om, at de selv kunne have bygget skibet. Men Mærsk valgte at lukke det fynske skibsværft og har ladet containerskibet bygge i Sydkorea.

I 2006 stod Lindøværftet for byggeriet af det, der dengang var verdens største containerskibe. Men Emma og hendes søsterskibe er nu altså overgået to gange i størrelse siden.

Den nye rekordtager, Mærsk Mc-Kinney Møller, er 400 meter langt og har plads til 18.270 containere, hvilket er et par tusinde mere end den hidtidige rekord.

Søndag i næste uge passerer containerskibet Storebælt i den modsatte retning, for mandag at anløbe Aarhus som den første og eneste havn i Danmark.

Containerskibet er et såkaldt Triple-E-skib. De tre E'er står for Economy of scale (stordrift), Energy efficiency (energibesparelse) og Environmentally improved performance (forbedret miljømæssig ydeevne).

Samlet får Maersk Line leveret 20 Triple-E-skibe fra det sydkoreanske værft frem til 2015.

Skibene kommer til at sejle på verdens travleste handelsruter og levere varer mellem otte havne i Asien og seks i Europa.

Følg skibet på live-kort

Oversigt

    Oversigt