I det fynske folks tjeneste

Gigantisk ordre på havvindmøller giver mere travlhed på Lindø

Vindmølleselskabet MHI Vestas har vundet sin største ordre nogensinde. Det giver yderligere travlhed på virksomhedens fynske afdeling på Lindø.

MHI Vestas Offshore Wind samler og opbygger de store V164 maskinhuse til vindmøllerne - de såkaldte naceller - på Lindø. Foto: Jonas Mattson

Aftalen er på 100 vindmøller på samlet 950 megawatt til et projekt ud for Skotlands kyst.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Kontrakten kommer i forlængelse af, at MHI Vestas i august fik en betinget aftale på projektet, der ligger 22 kilometer fra kysten og er døbt Moray East.

- Vi er tilfredse med, at Moray East har fået finansieringen på plads, og med kontrakten på plads kan vi nu sætte turbo på forberedelsen af vores største projekt til dato, siger Philippe Kavafyan, der er direktør for MHI Vestas, i en pressemeddelelse.

Bygges på Lindø

 

MHI Vestas Offshore Wind samler og opbygger de store V164 maskinhuse til vindmøllerne - de såkaldte naceller - på Lindø.

- V164 nacellerne samles og opbygges kun i Lindø, så den nye ordre vil indgå som en del af den voksende efterspørgsel, siger kommunikationschef ved MHI Vestas Offshore Wind til TV 2/Fyn.

MHI Vestas meddelte tirsdag i sidste uge, at selskabet straks vil begynde at rekruttere 50 nye medarbejdere på sin nacellefabrikken på Lindø.

Læs også Medvind på Lindø: Søger 50 nye medarbejdere

Fordobler lejemål på Lindø

Ud over flere ansatte personale udvider MHI Vestas også arealerne på Lindø med 10.000 kvadratmeter fabriksplads og 27.000 kvadratmeter lagerplads til de færdige naceller. Dermed fordobler MHI Vestas deres tilstedeværelse på Lindø.

Den hidtidige største ordre for MHI Vestas var til vindmølleparken Triton Knoll ud for Storbritannien.

Vindmøllerne til den skotske park skal efter planen installeres i løbet af 2022.

MHI Vestas er ejet af Vestas og japanske Mitsubishi Heavy Industries og arbejder udelukkende med vindmøller på havet. Vestas har sit fokus på vindmøller på landjorden.