Giv dit brugte juletræ til dyrene

Giv dit brugte juletræ til dyrene: sådan lyder opfordringen fra Odense Zoo søndag. Dit juletræ kan nemlig være en berigelse for dyrene.

Når julen er vel overstået, står de fleste tilbage med et juletræ, som det kan være svært at finde en anvendelse til. Typisk ryger det på lossepladsen eller ender i baghaven, hvor det kan stå i månedsvis. En anden mulighed er dog at tage i Odense ZOO og give dit afpyntede juletræ til dyrene søndag.

Dyrene får glæde af dit brugte juletræ
Odense ZOO forklarer på deres hjemmeside, at de juletræer, der bliver afleveret, kommer til at skabe glæde for dyrene på flere måder. For det første kan træerne være god berigelse for dyrene. Lægger dyrepasserne f.eks. juletræer ind til chimpanserne, vil aberne bruge meget tid på at undersøge, hvad det dog er, der er endt i deres anlæg. De vil typisk opdage at grantræerne stikker, og de vil derfor ikke forsøge at spise dem. En del af træerne vil også blive hugget til flis og brugt som strøelse hos dyrene.

Man kan aflevere sit brugte juletræ til dyrene i Odense ZOO søndag mellem kl. 10-15. Der kan max afleveres et træ per gæst 

Hvis du har entrébillet eller årskort kan du kl. 10, 11, 12, 13, 14 og 15 følges med en ZOOguide til et dyreanlæg og se med, når dyrene får dit juletræ.

Oversigt

    Oversigt