Glade køer på græs

Efter en lang vinter i stalden blev køerne i dag lukket ud på græs.

På Nørregaard i Aarup har 60 glade køer gået indenfor hele vinteren. Men nu skal de ud, og køerne ved, hvad der skal ske.

- Fra i morges da der begyndte at komme folk kunne vi se, at køerne begyndte at være urolige og brøle. De ved simpelthen, hvad der skal foregå, fordi de har prøvet det før, siger Morten Bjerre, ejer af Nørregård i Aarup.

Det er en tradition, at der holdes øko-dag. Noget det bliver markeret 50 steder over hele landet. Og folk var mødt talstærkt op på Nørregård for at se de dansede køer.

- Det er jo fuldstændig naturligt for en ko at gå ude og æde græs. Det er jo det den er beregnet til fra naturens hånd. Og det er jo noget vi mennesker har fundet på at tage dem ind på stald, så det rigtige er at have dem ude, siger Morten Bjerre.

På græs til 1. november

Økologiske køer er de eneste der kan være helt sikre på at komme på græs i sommerperioden. Frem til den 1. november skal alle dyr have mulighed for at smage på det saftige græs, hvis ellers vejret og dyrenes helbred tillader det.

- Det er køernes forårsfest. De har gået inde hele vinteren og ventet på den her dag, ligesom vi andre har, siger Morten Bjerre, ejer af Nørregård. 

For det er ikke kun køerne, som har ventet på denne dag.

- Det er en ligeså stor oplevelse for mig at se at dyrene er glade og trives optimalt. Det er jo virkelig her vi kan se dyrevelfærden komme til udtryk, siger Morten Bjerre.

Oversigt

    Oversigt