I det fynske folks tjeneste

Glæde i Vollsmose efter løsladelserne

Glæden var stor i Vollsmose da to mænd fra terrorsagen fredag blev sluppet fri - efter at have siddet varetægtsfængslet i næsten otte uger.

Venner og bekendte samledes foran den løsladtes bopæl fredag eftermiddag

Både familie og venner samledes omkring den løsladtes bopæl i Granparken, da han efter næsten otte ugers varetægtsfængsling blev løsladt fredag eftermiddag.

Den 18-årige er omfattet af navneforbud, og ønskede ikke at tale med pressen efter løsladelsen, men flere af hans venner kunne ikke holde glæden tilbage.

- Jeg er en gammel barndomsven og jeg er utrolig glad over at han nu er fri. Det viser at han er uskyldig, og jeg glæder mig til at de andre fem også bliver løsladt, siger Ahmad Chahad.

- Det er en glædelig nyhed. Når det er en man kender og har kendt i lang tid, så er det dejligt, siger Ibrahim Shahad.

Politiet ønskede ikke at kommentere løsladelsen, men sigtelsen mod de to løsladte er opretholdt.

Glad politiker

Løsladelsen viser, at de ikke har noget med terror at gøre, mener byrådsmedlem Muhammed Mansour(S).

- Når jeg hører at de to er blevet løsladt, så bliver jeg glad, men jeg bliver endnu mere glad, når jeg hører, at de fem andre også bliver løsladt. Løsladelsen betyder, at de er uskyldige, de har ikke noget med terror at gøre og de er lovlydige borgere som os andre, siger medlem af Odense Byråd, Muhammed Mansour(S).

Imam Abu Hassan var også lettet over løsladelsen.

- Jeg tror på den danske grundlag, og de er uskyldige allesammen, og jeg forventer også at de andre fem bliver løsladt, siger Abu Hassan.

De fem der stadig er anholdte skal i retten på tirsdag, hvor politiet vil begære deres varetægtsfængsling forlænget.