I det fynske folks tjeneste

Glamsbjerg Kommune ansvarlig for faldulykke

Jane Madsen fra Glamsbjerg har nu fået rettens ord for at det var hendes arbejdsgivers ansvar at hun faldt og slog sig foran et isglat rådhus i Glamsbjerg.

Når det er sne- og frostglat, er det arbejdsgiveren, der er ansvarlig for, at der er gruset eller saltet foran arbejdsstedet, så de ansatte trygt kan møde på arbejde. Det viser en dom fra Assens Byret, skriver Nyhedsbrevet 3F.

Kvinden har fået 4.512 kroner i erstatning for svie og smerte, fordi hun i februar i år faldt ud for sit arbejde på Glamsbjerg Rådhus. Faldet var så voldsomt, at hun blev sygemeldt en måned og måtte gå med krykker.

Stort apparat

Kommunen afviste at have ansvar for ulykken. Kvinden burde i følge kommunen have passet bedre på, og så tidligt om morgenen kunne hun ikke forvente, at der var saltet, anfører kommunen.

Men nu har retten afgjort, at det har kommunen ikke ret i.

- Det er et meget stort apparat at sætte i gang for 4.500 kroner. Men vi gør det for princippets skyld. Vi har haft flere sager med glatføreuheld. Men mange gange accepterer arbejdsgiveren jo, at de har ansvaret. For nogen kan sådan et uheld betyde måneders sygefravær, revalidering og så videre. Derfor er det så vigtigt, at man kontakter sin fagforening, for det er en kompliceret lovgivning, man ikke selv kan tage hånd om, siger Elsa Knudsen, der er socialrådgiver i 3F Vestfyn.

Ifølge Arbejdsmiljølovens § 42 skal arbejdsstedet indrettes, så det er sikkerheds- og sundhedsmæssigt fuldt forsvarligt. Og derfor er kommunen erstatningsansvarlig.