Glamsbjerg Kommune - Valgtemaer

-

-

Deltag i debatten om valget i Glamsbjerg


Det var en bred konstituering, der gav Venstres Ankjær Stenskrog borgmesterposten, da Socialdemokratiet, De Radikale og De Konservative blev enige ved sidste valg, og siden da har ordet samarbejde været i højsædet i kommunalbestyrelsen.


Lokallister kan afgøre valget
Men alt kan ske til kommunalvalget, for i modsætning til sidste gang skal der kun vælges 13 medlemmer og ikke 15. Samtidig er der to lokallister, der stiller op, og det bliver meget afgørende, om nogle af de små lister - inklusive de radikale, kan trække to mandater og dermed blive dem, der reelt sidder på magten. I de sidste fire år har der været hele tre medlemmer af kommunalbestyrelsen, der har valgt at blive løsgængere: de to konservative medlemmer samt Hans Bjergegaard, der ellers præsenterede Venstre Flemløse. Den liste dannede han, da han og den nuværende bogmester Ankjær Stenskrog blev uvenner, fordi Hans Bjergegaard gik enegang i Venstres gruppe. Hans Bjergegaard stiller nu op for Glamsbjerglisten.


Landsbylister uenige
Det ene tidligere konservative medlem Ragnvald Graversen stiller op for den anden borgerliste, Borgerlisten, i Glamsbjerg. Hvis der kommer lokallister ind, er det første gang i Glamsbjerg - og ovenikøbet står de to lister skarpt overfor hinanden - Glamsbjerglisten vil have nedlagt de små landsbyskoler - Borgerlisten i Glamsbjerg går til valg på at bevare dem.


Strid om skoler
Den helt store sag i de forløbne fire år har været spørgsmålet om skolerne. Her havde socialdemokraterne, konservative og Hans Bjergegaard fra Venstre Flemløse lavet en aftale, der betød, at de små skoler ikke skulle have elever ind til 7. klasse, men derimod kun fra børnehaveklasse til 3. klasse. Men aftalen skabte store protester fra forældre, lærere og elever, og siden skiftede Socialdemokratiet side og gik sammen med De Radikale og Venstre i en aftale, der betød, at skolestrukturen fortsatte uændret. Så diskussionen om de små skoler er foreløbig bilagt, og der er afsat 20 millioner kroner til området.


Politianmeldelser mod viceborgmesteren
Der har også denne gang været skandaler i byrådet - borgmesteren politianmeldte viceborgmesteren for fusk med regnskaberne. Viceborgmesteren er taxavognmand og kører en del for kommunen, men politiet rejste aldrig sigtelse mod den konservative viceborgmester. Mærkeligt nok er De Konservative og Venstre indgået i valgforbund.


Tilbage til hovedsiden om Glamsbjerg Kommune

Oversigt

    Oversigt