Glatte veje skaber travlhed

Det glatte vejr har skabt travlhed på skadestuen på Odense Universitetshospital. Sygehuset har været nødt til at aflyse operationer og sende patienter til Svendborg og Middelfart for at få kapacitet til alle patienter.

- Det er gået ud over alle dele af den fynske befolkning, men heldigvis har der ikke været nogen alvorlige skader. Det har mest været  enkeltstående brud, siger ledende overlæge på OUH Niels Dieter Röck.

Især mandag og tirsdag var presset på skadestuen så stort at OUH måtte sende patienter til Svendborg og Middelfart for at få plads til behandlingen af fynboer, der var faldet på de glatte veje. Samtidig var det nødvendigt at aflyse 8-10 operationer.

- Typisk kommer folk ind med brækkede fodled, håndled og andre brud og det betyder at vi sprænger rammerne, forklarer Niels Dieter Röck.

Mange klager

Hos Odense Kommune modtager man dagligt masser af henvendelser fra borgerne som ikke mener at veje og fortorve bliver ryddet ordentligt for sne.

- Vi har hørt fra mange utilfredse borgere, men når de høre om hvordan situationen er, så får de forståelse for at vi ikke kan nå det hele med det skiftende tø- og frostvejr vi har, siger Leif Mikkelsen, driftskonsulent i Park & Vej i Odense Kommune.

Kommunen deler vejene op i A, B og C veje, og på de færreste C-veje er der blevet ryddet de sidste par dage. Kommunen satser på, at få grusset C-vejene løbende, men det er umuligt at nå det hele på en gang.

Oversigt

    Oversigt