Glem bro fra Bogense

En bro mellem Bogense og Juelsminde ser ud til at tabe spillet om en ny forbindelse mellem Fyn og Jylland.

Ny Lillebæltsbro er bedre

Odenses borgmester Anker Boye bakker nu de seks Trekantsborg-mestre op i deres ønske om en ny Lillebæltsbro klods op af den nuveærende Lillebæltsbro. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Anker Boye har ellers tidligere talt for en bro fra Bogense til Juelsminde. Da lød argumentet at det ville være det mest sikre værn mod en Kattegatbro og gøre det hurtigere at komme fra Odense til Jylland.

- Men nu arbejder vi på at udbygge de nuværende forbindelser. Det er vigtigt at Trekantsområdet ikke bliver hægtet, siger Anker Boye til avisen.
Anker Boye mener at det er vigtigt at lægge et samlet pres på Folketinget for at få trafikinvesteringer til Fyn.

Tvivlsom opbakning i Folketinget

Igår stod de seks borgmestre fra Trekantsområdet frem og anbefalede en ny bro parrallelt med den nuværende Lillebæltsbro.

- Den økonomisk mest realistiske model, kalder Middelfarts socialdemokratiske borgmester Steen Dahlstrøm.

Modellen med endnu en lillebæltsbro skal dog ikke vide sig for sikker på opbakning fra de fynskvalgte folketingsmedlemmer

De radikales fynske folketingsmedlem Camilla Hersom vil ikke prioritere Lillebæltsbroen, siger hun til DR Fyn.

-Det må ikke blive sognerådspolitik. Jeg er ikke valgt til Folketinget for kun at varetage de fynske radikale vælgers interesser, siger Camilla Hersom.

Hun kan defor sagtens finde på at stemme for en Kattegatforbindelse eller andre broer, der ikke tilgodser de fynske interesser.

-Det tror jeg såmænd også resten af Fynbobanden er med på, siger Camilla Hersom til DR Fyn.

Oversigt

    Oversigt