Glente slipper for fængsel

Uanset udfaldet af den genoptagede retssag mod Per Glente, slipper den tidligere direktør for Svendborg Værft for at komme i fængsel.

-

Uanset udfaldet af den genoptagede retssag mod Per Glente, slipper den tidligere direktør for Svendborg Værft for at komme i fængsel.


Under sin procedure tirsdag krævede anklageren nemlig kun en betinget dom til Per Glente i sagen. Da Glente fik sin dom for bedrageri i 1993 lød den på 15 måneders betinget fængsel og tre måneders ubetinget. Glente blev dog senere benådet.


Anklager John Petersen henviser nu til Per Glentes efterhånden fremskredne alder og til det faktum, at det er mange år siden, bedrageriet skete.


Det var i 1986, at direktøren for Svendborg Værft og skibsredder Niels Riis lavede kontrakterne med de ekstra høje skibspriser. De oppustede priser betød, at de fik cirka 48 millioner kroner ekstra i lån fra Skibskreditfonden.


Glente vil stadig frifindes


Per Glente kan dog ikke bruge en eventuel betinget dom til noget. Han vil helt renses for anklagerne om bedrageri.


Glentes forsvarer, Thomas Rørdam, brugte sin fem timer lange procedure tirsdag på at overbevise dommerne om, at Glente og Riis skal frifindes. Han sagde, at de handlede i god tro i overbelåningssagen, fordi der havde været masser af politiske signaler, om at overbelåning var accepteret for at holde gang i værftsindustrien.


Dommen ventes at falde enten torsdag eftermiddag eller først i næste uge. 

Oversigt

    Oversigt