God økonomi i grøn vækst

Middelfart Kommunes satsning på grøn vækst har skabt projekter for 100 millioner kroner uden at belaste den kommunale økonomi.

Byrådets strategi har været at tiltrække tilskud og projekter udefra til kommunen, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Her er en oversigt over nogle af de projekter, som kommunen fremhæver.

Energirenovering af kommunale bygninger for 44 millioner kroner. Energibesparelse på godt 20 %. Projektet er selvfinansierende.

Middelfart kommune ønsker at etablere Danmarks næststørste dyrehave. Staten og Arbejdsmarkedets feriefond har støttet projektet med 13,3 millioner kroner.

Region Syddanmark har støttet kulturformidling i forbindelse med Naturparken Hindsgavl Dyrehave med 160.000 kr.  Friluftsrådet har støttet ansættelse af en kultur- og naturformidler med 660.000 kr.

Region Syddanmark har støttet projektet, som fokuserer på energirenovering i private boliger. Byområder i Strib og Gelsted er pilotområder. Region Syddanmark og EU støtter projektet med 0,9 mio. kr. Der deltagere 6 forskellige partnere i projektet.

Middelfart kommune deltager i et internationalt projekt omkring energiplanlægning. Projektet har deltagere fra Sverige, Tyskland, Belgien, Holland, Skotland og Danmark. Middelfart kommune deltager sammen med Green Network. Den danske del af projektet støttes af EU med 3,5 mio. kr.

Middelfart kommune har i samarbejde med blandt andet Odense kommune og Tre For skabt et firma med fokus på eksport af miljø- og energiteknologi inden for vandsektoren. Der er etableret datterselskab på Filippinerne. Danfoss og Grundfos deltager i projektet. Region Syddanmark og EU har støttet projektet med 8,0 mio. kr.

Læs mere

Oversigt

    Oversigt