I det fynske folks tjeneste

God pris for el-forsyning

Nyborg fik en bedre pris for sin elforsyning end man havde turdet håbe på , siger Nyborgs borgmester ovenpå dagens offentliggørelse af salget til Energi Fyn.  

02:48

Nyborgs borgmester Erik Christensen er yderst tilfreds med handlen. I baggrunden ses Energi Fyn's bestyrelsesformand Leif Henriksen.

1 af 2

Det helt rigtige tidspunkt

Nyborgs borgmester er glad handlen med Energi Fyn. For prisen på 239 millioner kroner  for den kommunale elforsyning  var mere end både Nyborg Kommune og dens rådgivere i sagen havde regnet med, siger borgemster Erik Christensen til TV 2/Fyn.   
- Jeg tror vi har valgt det helt rigitige tidspunkt, at sætte Nyborg Elforsyning til salg. Der er firmaer lige nu, der forsøger at få så store markedsandele på Fyn som muligt. Det har vi nydt godt af, mener Erik Christensen. 

 

Pengene bruges til anlæg

Det er besluttet at indtægten ved salget ikke skal indgå i kommuens drift.  Det vil nemlig medføre en afgift til staten på 60 procent af beløbet. Istedet placeres pengene en anlægsfond,  hvor de vil brugt  på " mursten" og udviklings-projekter i kommunen. Derved snupper staten kun 40 procent af indtægten for salget.