I det fynske folks tjeneste

Gode råd fra Silicon Valley: Sådan knækker man koden til USA

Prisvinder Patrina Mack kommer til Odense fra Silicon Valley for at fortælle virksomheder, hvordan de kan bryde igennem på det amerikanske marked

00:49

Engelsk er ikke som amerikansk.

Det er en af læresætningerne på workshoppen arrangeret af Væksthus Syddanmark sammen med Arbejdsgiverne i dag med en af de forretningskvinder, der har opnået mest i USA. For der er store udfordringer i at sælge produkter til et land med mange forskellige markeder fremfor et homogent. 

15 virksomheder fra Region Syddanmark har tilmeldt sig for at høre, hvordan de kan skræddersy salget til USA. De vil gerne vide, hvordan man kan etablere sit brand, før det rammer markedet.

En af dem er Danrobotics i Middelfart, der udvikler robotter til sortering, håndtering og svejsning. Virksomhedens eksportdrømme går over Atlanten, men indtil videre har de kun snuset til det store marked.

Robotproducenten vil gerne vide, hvornår de skal investere i et være tilstede fysisk, og hvordan man får sine første kunder, der kan fungere som referencer. For dem er det en udfordring at være en lille virksomhed fra et lille land.

Det er svært at komme ind og så banke på hos de store. Hvis man slet ikke er synlig eller etableret på så stort et marked. Vi vil gerne vide, hvordan man gør 

Marilena Isabell Grewohl, PR- og marketingsansvarlig i Danrobotics

- Det er svært at komme ind og banke på hos de store. Hvis man slet ikke er synlig eller etableret på så stort et marked. Vi vil gerne vide, hvordan man gør, siger Marilena Isabell Grewohl, der er PR- og marketingsansvarlig.

Patrina Mack har netop modtaget prisen Silicon Valley Business Journal Woman of Influence Award 2017.

Det er noget af det, Patrina Mack vil gøre virksomhederne kloge på. Hun arbejder med kunder for at optimere deres produkt og forretningstrategi for at forbedre deres chancer for at bryde igennem på markedet. Hun har mere end 25 års erfaring og har været med til at stifte Vision & Execution, der er placeret i Silicon Valley. 

Hun er en af de forretningskvinder, der har opnået mest i den gyldne dal og har bud til danskerne på den optimale salsgstrategi i USA.

 

Ambitioner over there

Det vil salgschef Søren Harris Pedersen fra Roll-O-Matic i Vissenbjerg gerne høre mere om. Virksomheden fremstiller plasticsække på stribe og har satset kraftigt på de amerikanske kunder, som de har eksporteret til i over tyve år.

Sidste år åbnede de et datterselskab derovre og har ansat en amerikansk servicemontør, der skal hjælpe med at indkøre maskinerne. Det har været en succes, og cirka 18 procent af eksporten gik sidste år til USA.

Ambitionerne er at afsætte mellem 20 og 25 procent af produktionen over there. Det handler om at lære amerikanerne at acceptere en anderledes måde at producere på en såkaldt opspoler uden perforering mellem poserne. 

- En plasticpose er ikke bare en plasticpose. I USA er de på en rulle uden perforering, så vi har lavet en opspoler, der passer til det amerikanske marked. Vi skal så have producenterne til at acceptere den måde, vi gør det på, siger Søren Harris Pedersen. 

 

Stigende eksport

Derfor er de en række repræsentanter fra vidt forskellige brancher, som er med i Forskerparken i dag. Lige fra medico til robot- og vindmølleindustrien har de vækstambitioner i guds eget land. 

På trods af Donald Trumps udmeldinger om handelsbarrierer og trusler om at beskytte sine egne producenter, er de danske eksporttal opadgående. 

For Roll-O-Matic vil de 80 arbejdspladser blive i Vissenbjerg, selvom det kan komme på tale at ansætte amerikanske sælgere. For der er mulighed for at tjene store penge i USA.

- Vi har det udstyr, amerikanerne vil have. Vi kan levere løsninger, de amerikanske konkurrenter ikke har. På papiret ser jeg ingen hurdle i Trump, siger salsgchef Søren Harris Pedersen.

 

 

 

 

 

01:17

Odense vil lave kopi af Silicon Valley 

Luk video